Fyra decenniekanaler från Guldkanalen

DB Media lanserar fyra nya webbkanaler som komplement till Guldkanalen. Varje kanal ägnas åt musik från ett årtionde.

De nya webbradiokanalerna hörs via Guldkanalen.se och via Guldkanalens mobilapp. Namnen blir Guldkanalen 60-tal, Guldkanalen 70-tal, Guldkanalen 80-tal och Guldkanalen 90-tal.

”Detta är vårt sätt att ge mer av det vi är bra på till lyssnare och annonsörer. Och vi vet sedan tidigare med Dansbandskanalen.se att det finns ett behov av fler unika musikformat i radioform” säger DB Medias VD Daniel Bengtzzon i ett pressmeddelande.

Webbradiokanalerna kommer även att dyka upp varje lördag på Guldkanalen, med varsin timme från 18.00 (60-talet) fram till 21.00 (90-talet).

Guldkanalen lanserades för tio år sedan som Dansbandskanalen och bytte namn till Favorit några år senare. Idag har Guldkanalen nästan 100 000 lyssnare i veckan via närradiosändare i Skåne. DB Media driver även webbkanalen Dansbandskanalen, som dessutom deltar i Teracoms DAB+-pilot i Stockholm, Uppsala och Gävle.

”Vi gör något unikt, och en typ av radiokanal som saknas på de flesta håll i landet. En kanal som tar upp kampen mot den av SR-s kanaler som har mest lyssnare, P4” säger Daniel Bengtzzon.

Lyssna:
Guldkanalen 60-tal
Guldkanalen 70-tal
Guldkanalen 80-tal
Guldkanalen 90-tal

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share