Fransk radiochef till Radio Intelligence

Sam Zniber blir ny vicechef för radiokonsulten Radio Intelligence, som har sitt huvudkontor i Stockholm.

Sam Zniber kommer närmast från posten som programdirektör på franska Lagardêre Active. Han har sedan 2007 haft ansvar för programmen på 23 radiostationer i nio länder, bland annat franska Virgin Radio.

”Sam Zniber har en unik karriär som programdirektör med framgångar i Frankrike, Australien, Storbritannien och resten av Europa. Sams starka strategiska tänkande kombinerat med en utomordentlig kreativitet och internationell erfarenhet gör honom till en nyckelresurs för våra kunder” säger Peter Waak, som är chef för Radio Intelligence.

Znibers radiokarriär inleddes 1986 på NRJ, där han stannade i elva år som producent, presentatör och produktionschef. På 90-talet ledde han parallellt program på TV-kanalerna TF1 och France 2. Därefter blev han programchef för RTL-ägda Fun TV och sedan Fun Radio, som han 1999 gjorde om till en R&B- och dansmusikinriktad kanal. 2001 började han arbeta för brittiska Galaxy och senare för Clear Channel-ägda Mix FM i Sydney. 2005 fick han tillbaka sitt gamla uppdrag som programdirektör på Fun Radio och RTL2.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share