Förlustresultat för Viaplay

Foto: Viaplay Group.

Viaplay Group gjorde en justerad förlust (före intressebolag och jämförelsestörande poster) på 70 miljoner under andra kvartalet. Under motsvarande period förra året var förlusten 273 miljoner. Netttoomsättningen minskade med nästan 100 miljoner till 4,485 miljarder kronor.

”Vårt fokuserade arbete med att transformera Viaplay Group går framåt. Betydande förändringar har genomförts över hela verksamheten och många fler kommer att följa. Vi lanserar nya, förbättrade och mer relevanta produkter, diskuterar med våra partners om hur vi på bästa sätt kan kapitalisera på vårt innehåll, och vi arbetar för att minska kostnaderna över alla områden. Dessa förändringar är nödvändiga för att vi ska kunna leverera konkurrenskraftiga produkter till våra abonnenter och partners, och för att uppnå våra långsiktiga mål om lönsam tillväxt, ett positivt kassaflöde och skapa aktieägarvärde. Vår guidning för 2024 är oförändrad” skriver Viaplay Groups koncernchef Jørgen Madsen Lindemann i kvartalsrapporten.

Verksamheterna i Norden och Nederländerna plus Viaplay Select, som sammanfattas som kärnverksamheten, ökade sin omsättning med 10 miljoner till 4,292 miljarder. Förlusten för kärnverksamheten blev 72 miljoner, vilket kan jämföras med en vinst på 82 miljoner för andra kvartalet 2023.

Periodens totala resultat blev ett minus på 120 miljoner efter en förlust på hela 5,886 miljarder för andra kvartalet 2023 då stora nedskrivningar gjordes.

Reklamintäkterna steg med 5 procent til 901 miljoner kronor tack vare tillväxt för radioreklam och digital reklam, medan TV-annonseringen fortsatte nedåt. Viaplay publicerar inte separata siffror för radioverksamheten men konstaterar i kvartalsrapporten att andelen av radiolyssnandet i målgruppen varit ”stabil i både Norge och Sverige” och att marknaderna för radioreklam har vuxit i båda länderna.

Viaplay förlorade 240 000 streamingprenumeranter sedan förra året men höjda priser gjorde att intäkterna bara minskade med 1 procent.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share