Flest nomineringar till P3

I dag släpptes nomineringarna till Stora Radiopriset, som delas ut 29 september. P3 har flest nomineringar i årets tävling – fem stycken – medan P1 och UR har tre var.

Bandit Rock, Radio 107.5 och Mix Megapol tävlar om att utses till årets privatradiostation. I kategorin bästa public service är de nominerade P1-s Studio Ett och Pionjärdykarna på Nordsjön samt Anna Charlotta Gunnarsons UR-program Pop och politik – Frigörelse.

Årets morgonprogram blir antingen P3-s Morgonpasset, NRJ-s NRJ Morgon med Knappen och Hakim eller Bandit Rocks Rivstart. I kategorin underhållning står det mellan Mix Megapols Äntligen morgon, Uggla i P4 och Christer i P3. I musikkategorin nomineras Pop och politik, P2-s Monitor Goes West och Ström i P2-avsnittet Det oundvikliga slutet: döden.

Till årets folkutbildare utses någon av följande tre kandidater: Radioskugga av Situation Sthlm på Stockholms Närradio 101,1, P3 Dokumentär eller P3 Dokumentär-avsnittet Sunday Bloody Sunday av Thella Johnsson. Nominerade i kategorin för reportage är En tisdag i september av Lotta Erikson på P1 Dokumentärredaktionen, Ann-Britt, a-lagare av P4 Jönköping och Gustav sju år och cancer av UR-s Barnaministeriet.

Årets rookie blir antingen Ola Lustig (Rix Morronzoo), Fredrick Federley (Radio 1) eller Henrik ”Eye N’ I” Blomqvist (Metropol). Chans till att bli årets närradio har Situation Sthlm, Skärgårdsradion och Radio AF och i kanalprofilering tävlar P3, P4 och Radio 1.

Dessutom delas priser för årets bästa kvinnliga och manliga programledare ut i samarbete med TNS Sifo och till årets bästa radioreklam i samarbete med Resumé och Radiobranschen. Det blir även hederspris och specialpris från Radioakademin.

Inför årets prisutdelning har intresset varit ovanligt högt, berättar Radioakademins ordförande Christer Jungeryd.

”Vi har märkt av ett stort intresse för Stora Radiopriset i år. Vi har fått in över 200 bidrag och drygt 80 radioälskare har hjälpt oss utse radiomediets bästa insatser under året som gått” säger Christer Jungeryd.

Rättelse: Mix Megapol är en av de nominerade i kategorin för årets privatradiostation, inte Radio 1.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share