Radionamn nominerade till Stora Journalistpriset


Årets nominerade till Stora Journalistpriset.

Det finns radiojournalister i nomineringarna till alla de tre kategorierna inför Stora Journalistpriset.

Till årets berättare har Erik Hedtjärn och Amanda Glans på produktionsbolaget Tredje Statsmakten nominerats för P1-programmet Partiledaren. Dokumentären handlar om Håkan Juholts väg till partiledarskapet i Socialdemokraterna. Erik Hedtjärn och Amanda Glans nomineras ”för att med journalistisk intuition och nyfikenhet ha tecknat ett unikt porträtt av Håkan Juholt och hans väg till makten”.

I kategorin årets avslöjande nomineras Ekots Malin Olofsson och Daniel Öhman för radioserien Matens pris, som även givits ut som bok. Motiveringen lyder ”för att de avslöjat det orimligt höga pris som djur, människor och miljö betalar för vår billiga mat”.

Slutligen har Johanna Koljonen, tidigare bland annat programledare för P3 Kultur, nominerats till årets förnyare för att tillsammans med Sofia Mirjamsdotter ha genomfört Twitter-initiativet #prataomdet. ”För att ha gjort det privata allmängiltigt och fått en hel värld att prata om det” skriver juryn i sin motivering.

Stora Journalistpriset delas ut på Operaterassen i Stockholm den 24 november. Prissumman är 100 000 kronor i varje kategori.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share