Filt rekryterar redaktionschefer i Stockholm och Köpenhamn

Jenny Nordlander. Foto: John Jamal-Gille/Filt.

Produktionsbolaget Filt har anställt Jenny Nordlander som ny redaktionschef i Stockholm.

Jenny Nordlander har senast varit redaktör och programledare på SVT:s Kulturnyheterna och har tidigare bland annat varit chefredaktör på Nöjesguiden samt redaktör och reporter på Dagens Nyheter. Hon har även uppmärksammats för sin bok Mellan raderna – om att vara kvinna och journalist.

”För första gången i min karriär som journalist jobbar jag på ett företag som det går bra för. Möjligheterna är oändliga” säger Jenny Nordlander.

”Att mitt i det alla kallar ljudmediets nya guldålder få jobba med att utveckla just radio – och dessutom på Filt som gör många av de mest kvalitativa produktionerna är verkligen lyxigt och inspirerande” fortsätter hon.

”Vi är så glada att Jenny med erfarenhet från ledande positioner på både TV och tidning väljer att vara med och utveckla ljudberättandet med oss på Filt. När vi växer behöver vi stärka upp det redaktionella arbetet och kundrelationerna och den nya organisationen gör det möjligt” säger Filts VD Anders Elfström.

Den tidigare redaktionschefen Moa Soltanian Magnusson blir nu kreativ chef med ansvar för utveckling av koncept och nya projekt.

Även Filts redaktion i Köpenhamn får ny chef. Rebecca Bach-Lauritsen har arbetat med radio och poddar i 30 år för både DR och kommersiell radio. Hon har bland annat skapat podden LEG för Lego Duplo och ljudverket Rystelsen åt DR P1. Senast har hon varit aktuell med podden Hvert år i oktober som handlar om hennes fars död.

Till Oslo-redaktionen har Filt rekryterat Namra Saleem som producent och konceptuvecklare. Hon rekryteras från Trap, där hon har varit kommunikationsrådgivare. Tidigare har hon varit jornalist och programledare på NRK och gav 2016 ut romanen I moren vi ler.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share