Filip Kotsambouikidis ny Nils Horner-trainee

filipkotsambouikidis

Filip Kotsambouikidis blir 2017 års korrespondent-trainee i Nils Horners anda.

Trainee-tjänsten i Nils Horners andra inrättades 2015 och ska utbilda fler kvalificerade utrikesmedarbetare för framtiden. Under det gångna året är det Hewa Abdelzadeh som har varit trainee och förre året var det Nivette Dawod som hade tjänsten.

Filip Kotsambouikidis är för närvarande studioreporter och webbredaktör på Ekot och har tidigare bland annat arbetat på TT Nyhetsbyrån och nyhetsbyrån Direkt samt frilansat för Fokus och IDG.

”Genom traineetjänsten får vi en chans att vidareutbilda reportrar med specialintresse för utrikesrapportering. Filip Kotsambouikidis har ett stort engagemang för journalistik med globalt perspektiv, kombinerad med snabbhet, skicklighet och språkkunskaper. Vi är väldigt glada över att få jobba tillsammans med honom” säger Ekots utrikeschef Ginna Lindberg i ett pressmeddelande.

Efter en grundutbildning hos utrikesgruppen på Ekot i Stockholm reser traineen runtom i världen och samarbetar då med SR-s korrespondenter.

”Mest ser jag fram emot att på nära håll få se hur korrespondenterna arbetar till vardags och själv få vara med och försöka beskriva den komplicerade värld vi lever i. Utmaningen tror jag blir att klara av den arbetsbelastning det stundtals kan innebära och att under året kunna ställa om mellan olika platser, händelser och bevakningsområden” säger Filip Kotsambouikidis.

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share