Fem Guldspaden-nomineringar till SR-journalister

Sveriges Radio-journalister har fått fem nomineringar till Föreningen grävande journalisters pris Guldspaden. Det är bara en nominering mindre än SVT, som har fått flest.

I Etermedia lokal är två av de tre nominerade bidragen från SR. Anders Lundqvist på P4 Blekinge har nominerats för Skärgårdsbåten som bröt mot både vågorna och lagen, medan Johan Lundahl och Adib Azrafshan på P4 Dalarna har chans att vinna pris för Fotbollsrasismen.

Emelie Rosén från Ekot och P1 Dokumentär har nominerats i kategorin Etermedia riks dokumentär för Gamer, som redan har belönats med Stora Journalistpriset för Årets berättare. I samma kategori finns även Vipeholmsanstalten av Randige Mossige-Norheim, Magnus Arvidson och Thomas Kanger på P1 Dokumentär.

Slutligen har Johanna Sjövall och Maria Persson Löfgren på Ekot nominerats för Den ukrainska jobbagenturen i Etermedia riks nyheter.

I år har juryn valt ut extra många nomineringar i flera kategorier.

”I klassen Etermedia riks nyheter slåss i år ovanligt många granskningar och nivån är så hög att vi valt att nominera något fler än de vanliga tre. Samma sak i kategorierna Storstadstidning och Etermedia riks dokumentär” säger juryns sammankallande Kicki Hultin.

Mer:
Alla nominerade finns på Föreningen Grävande Journalisters sajt.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share