Favorit förtydligar formatet

favoritDB Media justerar musikformatet på sina Favorit-stationer i Malmö/Lund och Stockholm. Samtidigt förbereds ett helt nytt format i Helsingborg.

Musikutbudet i Malmö/Lund och Stockholm beskrivs även i fortsättningen som ”musik för vuxna öron”. Men det ska bli mer tydligt att Favorit spelar de stora klassikerna från förr och att bara de absolut bästa nya ”vuxna” låtarna väljs ut.

”Vi minskar antalet spelningar av nya låtar i timmen något. Antalet låtar på hög rotation kan då komma att bli något färre, men det beror på vad som finns att tillgå. Vi vill lyfta fram våra ”klassiker” mer för att skilja oss från Mix och Rix. Idag kör ingen station klassikerna kryddat med en ”riktig” rotation av nya låtar” säger Daniel Bengtzzon på DB Media.

”Våra låtar kommer också att väljas med omsorg. Tina Turner kommer att ha större chans än EMD att ta sig in på vår spellista” fortsätter han.

Inom kort pressenteras ett helt nytt format för Favorit-stationen i Helsingborg, som även når norra Själland. Den nya inriktningen introduceras under maj.

DB Media driver sedan ett halvår även webbradiokanalen Dansbandskanalen.se, som har över 10 000 unika lyssnare per månad.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share