Evalisa Wallin tar över Bonnier News Locals krimpodd

Evalisa Wallin. Foto: Bonnier News Local.

Evalisa Wallin är ny programledare och producent för Bonnier News Local-podden Krimstad, som startar sin andra säsong 10 september.

Evalisa Wallin har rekryterats från produktionsbolaget Third Ear Studio, där hon har arbetat med Spår och den nya podden Fupar och fall. Hon var också med och startade tillsammans med Tredje Statsmakten.

Krimstad är ett samarbete mellan en Bonniers News centrala produktionsavdelning och ett antal lokala dagstidningar inom Bonnier News Local: Sundsvalls Tidning, Södra Dalarnes Tidning, Nerikes Allehanda, Tidningen Ångermanland, Jönköpings-Posten, Blekinge Läns Tidning och Helsingborgs Dagblad. Sedan starten i april har podden som mest haft 90 000 lyssnare i veckan. Innehållet bygger på material från journalistik från dagstidningarna.

”Det är ett spännande uppdrag att berätta starka historier från hela landet i samarbete med Bonnier News Locals redaktioner. Min förhoppning är att än mer etablera Krimstad som krimdokumentärpodd, och även hitta nyhter i fallen vi tar oss an.

”Serien Krimstad visar på kraften i lokaljournalistiken. Med hjälp av redaktionerna kommer vi nära de dramatiska berättelserna på respektive ort och i kombination med Bonnier News centrala kompetens inom podd och marknadsföring, har vi skapat en spännande poddserie som tagit lyssnarna med storm” säger Anna-Clara Welander, som är chef för redaktionell verksamhet på Bonnier News Local.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share