Eva Armini vald till Lyssnarnas Sommarvärd

Eva Armini är Lyssnarnas Sommarvärd 2023. Foto: Meddi/Sveriges Radio.

76-åriga Eva Armini från Göteborg har röstats fram till Lyssnarnas Sommarvärd 2023. Hennes Sommar i P1 sänds 12 juli.

Varje år sedan 2007 får P1-lyssnarna välja en av årets värdar till Sommar i P1. En telefonsvarare tar emot inläsningar av inledningar till Sommar-program och därefter väljer redaktionen ut ett antal bidrag som lyssnarna får rösta om.

Eva Armini föddes strax efter kriget av föräldrar som valde att lämna bort henne. Hon kunde sedan följa sina biologiska föräldrar i tidningarna eftersom de tillhörde den tidens innefolk i Stockholm. Eva Armini är före detta lärare och skolledare, bland annat på Gotland.

”När jag var tillräckligt gammal för att förstå – kanske fem, sex år – berättade min adoptivmor att jag hade legat i en annan tants mage. En mamma som inte ville ha mig” säger Eva Armini.

”En gammal dröm går nu i uppfyllelse, att få göra ett Sommar och att ha lyssnare som väntar på fortsättningen på min historia med återföreningar och osannolika sammanträffanden” fortsätter Eva Armini.

”Den här berättelsen kantas av både mod och optimism och bottnar i hur livets vändningar mejslar fram den man blir. Eva Armini har en unik livshistoria väl värd en plats i Sommar” säger Sommars programchef Bibi Rödöö.

Resten av värdarna till årets säsong av Sommar i P1 presenteras 8 juni 13.00 i en direktsändning på P1. Det första programmet sänds på midsommarafton 24 juni och det sista 20 augusti.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share