Bauer och NENT i europeisk radiomanifestation mot Ukraina-kriget

RBB i Berlin har tagit initiativ till European Radio United.
Bauer Media och NENT deltar i den europeiska radiobranschens manifestation mot Ukraina-kriget i morgon fredag. SR väljer att inte vara med.
 
Alla stationer inom Bauer och NENT kommer att spela John Lennons Give Peace a Chance exakt 08.45, precis som hundratals andra radiokanaler i Europa.
 
”Det är för oss en ren självklarhet att vara med på detta fantastiska initiativ. Även om det bara handlar om att spela en låt i radion så skickar det en tydligt och viktig signal att vi står enade med Ukraina” säger NENT:s radiochef Christer Modig.
 
För oss på Bauer Media är det en självklarhet att delta i den här manifestationen med alla stationer i vårt nätverk. Fredsbudskapet behöver verkligen spridas just nu och kan vi använda vår räckvidd till det ska vi självklart göra det” säger Anna Rastner, som är innehållschef på Bauer Media.
 
Sveriges Radio är inte med i European Radio United, men redaktionella chefer som vill spela låten i P4 får göra det. SR:s musikchef Anna-Karin Larsson säger till P3 Musiknyheter att ”SR:s uppdrag är att rapportera och bevaka och inte att delta i en storskalig manifestation”.
 
Manifestationen kom till på initiativ från public service-bolaget RBB i Berlin. Bara i Tyskland har drygt 200 stationer inom public service och kommersiell radio anslutit sig. Norska NRK är med liksom finska YLE. Deltagande stationer finns även i Ukraina, Nederländerna, Schweiz, Luxemburg, Belgien, Frankrike, Grekland, Serbien, Spanien, Italien, Georgien, Rumänien och Island. 
 
”Ukrainarna är ett ett fritt folk. Vi valde inte krig, men måste försvara vårt land. UA (Ukrainas public service-bolag) tackar våra kollegor i EBU för deras stöd. Det är väldigt viktigt att Europa idag enas om Ukraina. Tillsammans vinner vi” säger Yurii Tabachenko som är exekutiv producent på UR1.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share