En mörk historia exporteras till Norge

Stine Stangenes-Tellefsen. Foto: Acast.

Acasts En mörk historia, som är en av de mest framgångsrika krimpoddarna i Sverige, lanseras på den norska marknaden under namnet En mørk historie.

”Internationaliseringen av podcastformatet är fortfarande i sin linda. Att vi får möjlighet att gå i bräschen för detta och ge oss in på en ny marknad som Norge känns otroligt stort och spännande. Jag vet att vi i alla fall har en handfull engagerade norska lyssnare som väntat länge på detta” säger Carl Frisjö, som är grundare av produktionsbolaget Just Stories.

Den första dokumentären som släpps i Norge handlar om det olösta ”Minde-drapet” som skedde 1994. Poddserien följer mordutredningen och hur de överlevande påverkades.

”Under arbetet med podden har vi gjort flera intressanta fynd. Och när vi gick igenom de ursprungliga bevisen, efter flera decenniers mellanrum, fann vi ett samband mellan bevis som blivit förbisedda och som indikerar att en av de misstänkta nu ser ut att ha ett alibi” säger Lars Kristian Øverland, som är en av de två journalisterna bakom podden.

Den norska versionen av podden kommer att använda Acast+, som gör det möjligt för kreatörer att hitta olika intäktsalternativ.

”True Crime är en otroligt populär genre i Norge och vi glädjer oss att En mørk historie nu blir en del av Acast-nätverket. Vi är stora fans av podden och ser fram emot att nu lansera den norska utgåvan” säger Stine Stangenes-Tellefsen, som är innehållsansvarig för Acast i Norge.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share