Elvis Duran: ”Jag var redo att lämna radion"

elvisduran

Elvis Duran från New York-stationen Z100 var nära att sluta med radio 2001. Men terrorattackerna 11 september fick honom att ändra sig.

”Dagen innan 11 september var jag redo att lämna radion. Men dagen efter, när vi hjälpte New York att återhämta sig och läka, förstod jag hur viktigt det vi gör är” sade Elvis Duran, som pratade på Radiodays Europe i Milano under måndagen.

Konsulten Dennis Clark kallades in till Z100 1997, då stationen var i uselt skick. Clark är idag ”vice president of talent development” i Iheart Media, som äger Z100.

”Dennis räddade min karriär. Han lärde mig att vara mig själv och att det är OK att uttrycka mina tankar. Han påminde mig om att de verkligen lyssnar på mig. Det förändrade allt och lyssnarsiffrorna gick upp” sade Elvis Duran.

Elvis Duran and the Z100 Morning Show hörs idag på ett 70-tal radiostationer runt om i USA och hans redaktion består av uppåt 20 personer. Han vill dock inte att programledare ska överskatta sin roll.

”Ibland tror vi att vi är större än radiostationen, men vi måste komma ihåg att musiken är viktig också. Man ska aldrig vara viktigare än stationen.”

Under en period var Elvis Duran programchef, men det uppdraget passade honom inte.

”Jag var världens sämsta programchef. Jag kan inte leda människor. Jag har stor respekt för programchefer och förstår inte hur de klarar sitt jobb” sade Elvis Duran.

Share