Elva nya poddar på Acast

Gabriella Ljungstedt. Foto: Acast.

Acast utökar i höst sitt poddutbud med elva nya titlar. Bland annat blir det poddar med Lasse Granqvist, Rachel Mohlin, Klara Doktorow, Siri Barje och Emma Frans.

Några av de nya titlarna är helt nya, medan andra tidigare har producerats på plattformarna Podspace, Spotify, Bauer Media och Podme. Acast räknar med att de nya produktionerna ska öka antalet lyssningar med närmare en miljon.

”Att så många kreatörer väljer Acast som sin plattform är ett tydligt kvitto att de trivs hos oss. Vårt mål är att vara den självklara plattformen för alla poddar, oavsett storlek. Vi samarbetar kontinuerligt med kreatörer för att utveckla nya format och poddar samt etablerar partnerskap med befintliga program för att skapa en bred och relevant innehållsportfölj för våra lyssnare och annonsörer” säger Gabriella Ljungstedt, som är nordisk innehållschef på Acast.

Förskaren Emma Frans är först ut med A-kursen som ska ge lyssnarna grundläggande kunskaper i ämnen som ofta debatteras intensivt eller missförstås. Producent är Clara Wallin.

”Genom att intervjua forskare och universitetslärare går vi till botten med olika frågeställningar och tillgängliggör akademisk kunskap för en bred publik. Mottagandet har verkligen överträffat förväntningarna och det tycks onekligen finnas ett stort sug efter den här typen av grundläggande kunskaper för att orientera sig i dagens stora informationsbrus. Vi är övertygade om att vi tillsammans med Acast kan få till samarbeten med en typ av trovärdiga aktörer som vi vill associeras med” säger Emma Frans i ett pressmeddelande från Acast.

Sporthuset görs av de tre sportjournalisterna Lasse Granqvist, Tommy Åström och Jens Fjellström med personliga åsikter, fakta och humor om aktuella sporthändelser och ”tidlösa klassiker”.

Klara Doktorow och Frida Lund är aktuella på Acast med podden Tabberaset och artisten Tone Sekelius startar med sin vän Beatrice Reman podden Mikrofonkåt som handlar om influencervärlden.

Svenska Dagbladet utökar sin Acast-distribuerade poddverksamhet med SvD Tech Brief som ”utforskar hur techvärlden förändrar våra liv”. Andra nya poddar på Acast är Mohlin & Sahlin med skådespelerskan Rachel Mohlin och Anna Sahlin, Matpodden med kockarna Siri Barje och Jimmy Guo och The Olsson Sisters med influencer-systrarna Johanna och Mathilda Olsson. Produktionsbolaget Munck har producerat OSV med Vendela Saajakari, Olivia Halle och Samuel Lejon samt Poddvig med Tiktok-profilen Hedvid ”Hästvig”Eklund. Slutligen gör Amanda Colldén, som tidigare gjorde Alla våra ligg, sin nya podd En jävla fest! på Acast.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share