Ekot rekryterar fyra grävande journalister

Per Kudo, Camilla Ziedorn, Mikael Grill Pettersson och Kina Pohjanen. Foto: Daniel Stigefelt/Sveriges Radio.

Ekot utökar grävgruppen med ytterligare fyra journalister: Mikael Grill Pettersson från SVT Nyheter, Camilla Ziedorn från TV4:s Kalla fakta, P3 Krim-producenten Kina Pohjanen från Tredje Statsmakten och Per Kudo från Svenska Dagbladet.

Rekryteringarna ingår i en satsning på grävande journalistik som ska leda till fler granskningar.

”Självständigt granskande journalistik är viktigare än någonsin och de här starka rekrytereingarna innebär att vi vässar Ekots undersökande journalistik ordentligt. Jag ser verkligen fram emot att se vad den här kvartetten kan åstadkomma tillsammans med den övriga Ekoredaktionen” säger Tove Svenonius som är redaktionschef på Ekot.

Nyligen blev Gunilla Kyhlén ny gruppchef för grävande journalistik på Ekot och hon leder tillsammans med grävchefen Lisa Helgesson den grävgruppen på Ekot.

”Vi har förstärkt arbetsledningen med rekryteringen av Gunilla så att hon och Lisa nu kan leda denna utökade grupp. Det ger oss större möjligheter att gräva mer och djupare. Vi har redan ett förstklassigt team på plats och det är viktigt att vi satsar på denna del av vår journalistik” säger Helena Giege, som är tillförordnad inrikeschef på Ekot.

De fyra nya grävande reporterarna tillträder sina nya tjänster direkt efter sommaren eller tidigt i höst.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share