Ekot får nyhetschef

Kicki Pousette. Foto: Alexander Donka/Sveriges Radio.

Kicki Pousette har utsetts till nyhetschef på Ekot och tillträder 15 april. Rollen är ny inom Ekots organisation och nyhetschefen ska fungera som den närmaste chefen för nyhetsledningen, redaktörer och grävchefer.

”Nyhetschefen har en nyckelroll i vår strävan att utveckla Ekots journalistik och nå nya lyssnare och Kicki Pousette är klockren för det här jobbet med sitt driv, engagemang och erfarenhet av att leda redaktionellt arbete” säger Eko-chefen Klas Wolf-Watz.

”Jag är väldigt glad över att få det här förtroendet. Ekot står starkt som nyhetsförmedlare och vi vet att publiken litar på oss. Vi behöver nu jobba för att få fler att också konsumera vårt starka innehåll i sina mobiler, och det ser jag fram emot att få jobba med tillsammans med alla duktiga kollegor både på Ekot och i alla delar av Sveriges Radio” säger Kicki Pousette.

Kicki Pousette har en bakgrund på Expressen och Aftonbladet och har jobbat på Sveriges Radio sedan 2020, bland annat som chef för Play-desken och senast som chef för startsides-desken.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share