Ekochefen Olle Zachrison ska utveckla digitala nyheter

Olle Zachrison. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Sveriges Radio inrättar en ny experttjänst som ansvarig för digital nyhetsutveckling. Olle Zachrison slutar som chef för Ekot och börjar jobba med det nya uppdraget redan i morgon torsdag.

”Nyhetsarbetet går rakt in i hjärtat på public service-uppdraget och den digitala utvecklingen är snabb, spännande och föränderlig. Det ska därför bli väldigt inspirerande att få driva arbetet vidare i denna nya roll. Att nå ut ännu bredare med trovärdiga och fördjupande nyheter med hjälp av ny teknik är avgörande för Sveriges Radios framtid” säger Olle Zachrison i ett pressmeddelande från SR.

I den nya tjänsten ingår att arbeta med alla nyhetsgenrer – riks, utrikes, lokalt, sport, kultur och musik – i alla kanaler och både digitalt och i ljud. Olle Zachrison ska först göra en analys av läget nu och hitta goda exempel från Sverige och utomlands. I nästa steg ska den nya rollen ”utformas mer exakt” och samordnas med ansvariga chefers roller.

På Ekot blir Klas Wolf-Watz tillförordnad chef och ansvarig utgivare för Ekot med omedelbar verkan. En ny Ekochef ska rekryteras under ledning av programdirektören Björn Löfdahl.

Olle Zachrison rekryterades 2015 från Svenska Dagbladet till att bli chef för Ekot.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share