Dokumentärpris till Madonnan och skökan

Mia Blomgrens dokumentär Madonnan och skökan utsågs under lördagkvällen till vinnare på Tempo Radio Award, som delades ut för fjärde gången på Tempo Dokumentärfestival.

Motiveringen lyder: ”Mia Blomgren har med sin personliga stil återigen klivit över tröskeln till ett hem någonstans i Sverige, mött en människa och fått oss att häpna. I Madonnan och skökan möter vi 70-åriga Helena som prostituerat sig i årtionden. Ramverket är enkelt: En småputtrig vardag i ett radhus, egensinniga detaljer och programmakaren som nyfiket och envist frågar och frågar. Resultatet: I Madonnan och skökan får lyssnaren syn på sina egna fördomar och kontakt med den ljuva känslan av att varje människas liv är unikt – det som radiomediet när det är som allra bäst.”

”Jag är så glad att Helena gav mig förtroendet att få göra program om henne. Jag är jättestolt över denna dokumentär, det käns som att jag i detta program lagt in det som jag lärt mig under alla mina år som radiodokumentarist och dessutom experimenterat lite” säger Mia Blomgren i ett pressmeddelande.

Mia Blomgren har tidigare fått Stora Radiopriset 2003. Hon är sedan 1993 reporter på SR-s samhällsredaktion, där hon framförallt arbetar med Tendens och P1 Dokumentär.

Lyssna på dokumentären här:

Lyssna: P1 DOK Madonnan och skökan av Mia Blomgren

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share