Direktlyssningen på Sommar i P1 upp 20 procent

Greta Thunberg, Anders Tegnell, Micael Bydén, Björn Natthiko Lindeblad och Eveline Jacobson. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio (utom Björn Natthiko Lindeblad Foto: Elisabeth Lindeblad).

45 procent av befolkningen, motsvarande 3,8 miljoner personer, har lyssnat på åtminstone ett avsnitt av årets Sommar i P1. Poddversionens veckoräckvidd steg med 12 procent. Samtidigt ökade direktlyssningen i P1 med 20 procent.

”Sommars genomslag har i år varit större än någonsin och det är en fantastisk känsla att så stor del av befolkningen har lyssnat på Sommar i sommar. I en tid av kris har vi alla behov av att samlas kring något som förenar. Sommar i P1-s poddar har haft en räckvidd på i snitt 1,5 miljoner unika enheter/vecka, vilket är en ökning med 12 procent jämfört med förra året” säger Bibi Rödöö, som är programchef för Sommar i P1.

Greta Thunberg toppar listorna för både direktlyssning och poddlyssning. Hon är även den som fått flest reaktioner i sociala medier. Överbefälhavare Micael Bydén är tvåa på listan för direktlyssning och därefter följer statsepidemiologen Anders Tegnell, före detta finansministern Anders Borg och Linda ”Miss Li” Karlsson. På listan för poddlyssning är ordningen Greta Thunberg, Anders Tegnell, civilekonomen Björn Natthiko Lindeblad, influencern Therese Lindgren och programledaren Gry Forssell.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share