Deutschlandradio fortsätter sända digitalt

Trots att den nationella tyska public service-radion inte längre får några extraanslag för digitalradio, fortsätter Deutschlandradio att sända på DAB-nätet.

Förra året drog KEF, som ansvarar för fördelningen av TV-licensen i Tyskland, in anslagen för Deutschlandradios digitalradiosatsning. Därmed stoppades en planerad lansering av den nya tekniken DAB+. Deutschlandradio meddelade dessutom att DAB-sändningarna skulle avslutas vid nyår.

Men nu har Deutschlandradio bestämt sig för att trots allt inte lägga ned digitalradion. De tre nationella public service-kanalerna, inklusive DRadio Wissen som startades vid nyår, kan därför fortfarande höras digitalt i större delen av landet. Sändarnätet har dock försämrats.

”Vi är fortfarande arga över att övergången till digitalradio inte har fått lika stort stöd i Tyskland som i våra europeiska grannländer. Vi får inte längre några medel för DAB-sändningarna, men bestämde oss för att hålla ”fönstret” öppet så länge vi har resurser till det. Tyskland kan inte förbli en analog ö” säger Deutschlandradios programchef Günter Müchler till den tyska tidningen Digitalmagazin.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share