David Lagercrantz först ut i Sommar

sommar2016

Författaren David Lagercrantz är först ut i årets säsong av Sommar, som traditionenligt har premiär på midsommardagen (25 juni). Det avslöjades på en presskonferens i Radioparken i dag.

I år görs dessutom en engelskspråkig poddspecial med Metallicas trummis Lars Ulrich, som också sänds i etern på midsommaraftons kväll. Anledningen till lösningen är att P1 ska vara en svenskspråkig kanal.

Det finns några namn med radiokoppling på årets lista. Annika Lantz sänder sitt Sommar-program 26 juni. Tiffany Kronlöf, som gör podden Hypopeket, gör ett Sommar-program med systern Bianca (som är aktuell med en SR Drama-produktion) 5 juli. Artisten Markus Krunegård, som för många år sedan ledde P3 Live Session, hörs 16 juli. Magnus Uggla, med radioerfarenhet från sin talkshow på P4, har Sommar 6 augusti. Anna Ternheim är i sommar programledare i P4 och är dessutom sommarvärd 7 augusti.

Sommar i P1 startades sommaren 1959 och skulle enligt den dåvarande underhållmingschefen Tage Danielsson bjuda på ”lätt musik med prat med mening i”. 1993 bytte Sommar kanal till P1 och 2008 startades systerprogrammet Vinter i P1.

Mer:
Hela listan över Sommar-värdarna finns här.

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share