David Gustafsson ny i SR-ledningen

David Gustafsson. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

David Gustafsson, som är chef för produkt och tjänsteutveckling, ingår från 1 september i Sveriges Radios företagsledning. Samtidigt slutar teknikdirektören Björn Heurlin.

”Björn Heurlin har tidigare meddelat att han lämnar Sveriges Radio. Jag tackar Björn för allt jobb och önskar honom lycka till i framtiden. Vi har efter detta beslutat att renodla uppdragen för Teknikenheten och Produkt och tjänsteutveckling (PTU) på Programenheten. De ledande rollerna får tydligare ansvarsområden och kommer båda nu att ingå i företagsledningen. Jag är därför glad att välkomna David Gustafsson till företagsledningen” säger Sveriges Radios VD Cilla Benkö.

David Gustafsson har tidigare varit chef för avdelningen Redaktionella produkter och tjänster och för Produktionstekniken. Dessutom har han bland annat varit redaktionell chef för riksutbudet i Göteborg och projektlett Musikhjälpen.

”Det ska bli roligt och utmanande att nu vidareutveckla rollen som chef för produkt- och tjänsteutveckling på Sveriges Radio och ta steget in i vår företagsledning. Jag är glad över förtroendet och ser fram emot att tillsammans med mina kollegor driva företagets digitala utveckling” säger David Gustafsson.

Medan rekryteringen av ny teknikdirektör pågår fungerar Petter Stenbeg som tillförordnad teknikdirektör.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share