Danska SBS Radio startar rockkanal

Danska SBS Radio gör om sina radiokanaler för att passa olika målgrupper. Bland annat startas en ny rockradiostation.

Sedan SBS Radio tog över Radio 100 förra året har företaget närmast monopol på den danska reklamradiomarknaden. Företaget driver rikstäckande Nova FM, nästan rikstäckande Pop FM, Radio 100 över bland annat Själland och hitradion The Voice. Dessutom har SBS radiostationerna Radio Klassisk och Soft FM.

Den nya rockradiostationen My Rock kommer att höras i halva Danmark och får sändare i Köpenhamn, Odense, Vejle, Esbjerg och Århus.

”Det finns inte en enda rockstation i Danmark, men i Sverige har en liknande radiostation stor framgång. Vår nya station kommer att fokusera på modern rockmusik och får en ung profil, så vi är säkra på att My Rock ska finna en publik” säger SBS Radios VD Jim Receveur i ett pressmeddelande.

Nova FM kommer även i fortsättningen att vara SBS Radios huvudkanal i Danmark med nya program på förmiddag och eftermiddag. The Voice och Radio 100 får nya sändare som ökar täckningen från 60 till 70 procent. Pop FM kommer att fokusera mer på Köpenhamn med nyheter från Berlingske och ett musikutbud som består av titlar från 80-talet till idag. Andelen musik från 70-talet minskar. Radio 100 ska sända pop och rock främst för manliga lyssnare.

Radio Soft och Radio Klassisk försvinner från FM och fortsätter som digitala radiokanaler på webbradiotjänsten Radio Play.

Målet för SBS Radio är att bidra till att göra reklamradion större än Danmarks Radio i målgruppen 15-50 år.

”Det är en stor dag för kommersiell radio. Som marknadsledare är vi glada för att lansera en strategi som kan öka lyssnarandelen för kommersiell radio. Vi kommer framöver att ha ett brett och tydligt profilerat utbud av radiostationer, så att vi på sikt kan säkra målsättningen om att den kommersiella radion i målgruppen 15-50 år ska ha fler lyssnare än Danmarks Radio” säger Jim Receveur.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share