Dansbandskanalen på DAB+ i Skåne

Dansbandskanalen har börjat sändas på NENT Groups DAB+-multiplex i Malmö. Stationen ägs av DB Media, som även driver Guldkanalen på FM i Skåne och på DAB+ nationellt.

”Vi tror på Dansbandskanalens format. Det är ett brett format med dansband, country och schlager. Dansbandskanalen startades 2002. Vi har 60 000 följare på sociala medier och lyssnandet ökar hela tiden” säger Daniel Bengtzzon på DB Media.

På NENT-nätet finns redan snarlika Dansbandsfavoriter som drivs av NENT.

”Att både vi och NENT gör dansbandsradio visar att det är något lyssnaren vill ha. Idag förs inga samtal kring kring våra respektive dansbandskanaler mer än vad gäller samarbete på tekniksidan rent allmänt runt DAB+ och så klart möjliga säljsamarbeten. Program sköter vi på varsitt håll och ser varandra både som branschkollegor och konkurrenter om lyssnarens öron” fortsätter Daniel Bengtzzon.

Daniel Bengtzzon ser deltagandet på DAB+ som ett sätt att vara redo för en satsning om myndigheterna ger bättre möjligheter för utbyggnaden.

”NENT, Bauer och NRJ är nu igång och det känns kul att saker börjar rulla. Vi behöver dock veta vart digitalradion ska innan vi slår på stora trumman. Och framförallt måste lyssnaren göras medveten om att digitalradio är en grej som vi ska göra framåt och hitta dit” säger Daniel Bengtzzon.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share