Danmark: TV2 i samarbete med Acast

Grafik: Acast.

Det danska TV-bolaget TV2 väljer Acast som ny podcastpartner.

I samarbetet ingår att Acast hjälper till att utveckla TV2:s poddutbud på den danska marknaden. TV2 kommer även att använda Acast för hosting, distribution, lyssnardata och annonsförsäljning.

”Vi har valt Acast som ny plattform för att både stärka distributionen av våra podcasts till de plattformar, som danskarna använder för att hämta sina favoritpoddar, och för att säkerställa rätt hantering av annonsering på vårt innehåll. Vi är i trygga händer hos Acast, som har både lång internationella erfarenhet – inklusive erfarenhet från andra mediehus – samtidigt som de är lokalt förankrade. Vi glädjer oss till samarbetet” säger Endre Kjerstad, som är senior project manager strategy & innovation på TV2.

TV2 står bakom poddar som Skyggesiden, Dato och Korrespondenterne. Under 2023 kommer TV2 att utveckla och lansera flera nya innehållsformat tillsammans med Acast.

”Vi är enormt stolta över att kunna berätta om samarbetet mellan Acast och TV2 Danmark. Vår styrka ligger i distribution, tillväxtstrategi och intäktsgenerering för podcasts. Vår unika data och mångåriga erfarenhet av att uteslutande arbeta med podcast som medium gör att vi kan hjälpa våra partners att uppnå sin fulla potential – samt nå fler lyssnare. Vi har hjälpt flera stora internationella mediehus med detta under många år och vi ser fram emot de uppgifter vi har framför oss med TV2 Danmarks nya poddsatsning” säger Katrine Storgaard, som är content development manager på Acast Danmark.

Förra året ökade Acast sina lyssningar i Danmark med 35 procent till 27 miljoner och signerade över 20 nya poddar.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share