Danmark: Klart för public service-stöd till radio och poddar

Foto: Steen Brogaard/Regeringen.dk.

Tio av de elva partierna i danska Folketinget, däribland de tre regeringspartierna, har röstat ja till att finansiera fristående radio- och poddproduktioner med anslag från public service-avgiften. Sedan tidigare finns ett motsvarande stöd till TV-produktioner som görs utanför DR.

”Fler och fler danskar lyssnar på poddar och fler och fler producerar poddar. Och det av en god anledning: poddar kan göra oss klokare och stimulera vår fantasi även i en tråkig vardag. Därför är det bara rimligt att man också kan få stöd till ljud från public service-fonden. Det blev vi eniga om i det historiska mediepolitiska avtalet som vi slöt förra året och nu gör vi det till verklighet. Jag är övertygad om att det kommer att stärka högvkalitativt public service-inriktat ljudinnehåll till danskarna” säger Danmarks kulturminister Jakob Engel-Schmidt i ett pressmeddelande från Kulturministeriet.

Liberal alliance var det enda partiet som inte röstade för stödet till radio- och poddproduktioner via public service-fonden.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share