Danmark: Gemensam plattform för internetradio

Ole Jørgen Torvmark (Mere Radio), Gustav Lützhøft (DR), Marianne Bugge Zederkof (Danske Medier) och Jim Receveur (Bauer Media).
Foto: Bjarne Bergius Hermansen.

Danmark blir det tionde landet där radiobranschen använder brittiska Radioplayer som gemensam plattform för internetradio och poddar.

DR, Danske Medier och Bauer Media lanserar sent i sommar Mere Radio som app för IOS och Android. Sajten mereradio.dk, som idag används för information om radiodigitaliseringen, blir också en del av projektet. Fler än 60 lokala, regionala och nationella radiostationer kommer att finnas med vid starten, liksom ett antal poddar.

En gemensam internetradioplattform är ett sätt möta konkurrensen från internationella musiktjänster, menar grundarna av Mere Radio.

”Jag är både glad och stolt för att den danska radiobranschen har lyckats skapa det här gemensamma initativet, som gör att vi kan fortsätta konkurrera med innehåll, men samtidigt samarbeta om teknik och om att se till att dansk radio är så stark som möjligt i den ökande internationella konkurrensen” säger DR-s radiochef Gustav Lützhøft.

Radioplayer har sedan starten i Storbritannien 2011 exporterats till Tyskland, Irland, Österrike, Norge, Belgien, Kanada, Schweiz och Peru.

Share