Danmark får sin 21-a rikstäckande radiokanal

Danmark får sin 21-a rikstäckande radiokanal på måndag 06.00. Då startar TV-kanalen DK4 radioversionen DK4 DAB på det DAB-nät som används av kommersiell radio.

Bakom projektet står Stig H Hasner, som ser iniativet som ett sätt att motverka vad han ser som en nedmontering av public service i Danmark.

”Medan alla andra tvingas spara och stänga kanaler, är vi lyckligtvis i en situation där vi kan ersätta de brister som uppstår i utbudet av riktig public service-TV och -radio” säger Stig H Hasner.

DK4 DAB lanseras dagen efter att DK4 firar 25 år.

”DK4 är idag en helt nödvändig TV-kanal som når ut till ungefär 80 procent av landets hushåll och som täcker många berättelser och inte minte minst kulturevenemang som landets övriga TV-kanaler ignorerar. Jag tror att nya DK4 DAB kommer att fungera likadant” säger Stig H Hanser, som har 23 år erfarenhet av TV-produktion.

DK4 DAB utlovar ”glad musik” på morgnarna. Resten av dagen blir det program om bland annat konst, litteratur och politik. Dessutom utlovas direktsändningar från folketinget.

Tidigare i år ansökte DK4 om att starta en skattefinansierad kulturradio, i konkurrens med bland andra Radio 24 Syv. Koncessionen gick till Loud, som startar nästa år.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share