Danmark: Bauer lanserar brittiska Planet Rock

I morgon fredag expanderar Bauer Media sin brittiska rockstation Planet Rock till Danmark. Planet Rock kommer att sända på DAB+ i Köpenhamns-regionen och Östra Jylland, på Radioplay-appen och på radioplay.dk.

Efter ett år med nedgång i radiolyssningen på grund av minskat pendlande och mer hemmaarbete, är Danmark nu på väg tillbaka till en mer normal vardag. Därför är det läge att lansera en ny radiostation, menar Bauers danska chef Jim Receveur.

”Lyssningen stiger igen och med DAB+ som standard i alla nya bilar väntar vi oss att den digitala lyssningen kommer att öka” säger Jim Receveur.

Planet Rock är den största rockstationen i Storbritannien med över en miljon lyssnare i veckan. Bauer har sedan 2013 en lite hårdare rockkanal – My Rock – i Danmark som förra veckan hade 160 000 lyssnare.

”Det visar att danskarna har en stolt rocktradition och med lanseringen av Planet Rock samlar vi nu de riktigt stora och efterfrågade klassikerna från 70-talet och fram till mitten av 90-talet” säger Jim Receveur.

Två av programledarna på Planet Rock blir artisten Alice Cooper, som sänder Nights with Alice Cooper varje kväll, och Mike Tramp som gör programmet Planet Rock: The Tramp Way.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share