Danmark: Bauer behåller nationellt FM-tillstånd

Novas morgonshow Go’nova. Foto: Bauer Media.

Bauer har vunnit koncessionen att sända Nova på det rikstäckande FM-nätet FM5 i ytterligare åtta år. Bauer har haft tillståndet sedan 2008 och kan nu alltså fortsätta sända till åtminstone 2030.

”FM5-tillståndet är enormt viktigt när det gäller distribution av våra radiosändningar och vi är djupt tacksamma för att över en miljon danskar väljer att lyssna på oss varje vecka. Nu glädjer vi oss till att fortsätta arbetet med att producera fantastiskt innehåll de kommande åtta åren i ett medielandskap som utvecklar sig snabbt” säger Bauer Medias danska VD Jim Receveur.

NRJ hade också ansökt om tillståndet och ville använda det för att starta oldieskanalen Nostalgi i Danmark efter modell från franska Nostalgie.

Avgörande för tillståndsgivningen har varit en bedömning av ekonomiska förutsättningar (40 procent), erfarenhet av radio- och medieverksamhet (40 procent) samt planer för digital distribution (20 procent). Avgiften för tillståndet bygger på omsättningen: 5 procent på omsättning över 75 miljoner danska kronor, 10 procent på den mellan 100 och 200 miljoner och 15 procent på den över 200 miljoner.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share