Daniel Harding leder Radiosymfonikerna till 2023

Foto: Arne Hyckenberg.

Daniel Harding fortsätter som chefsdirigent för Sveriges Radios Symfoniorkester fram till 2023. Harding, som varit chefsdirigent sedan 2007, blir dessutom den första som även får den nya rollen som konstnärlig ledare.

Som konstnärlig ledare får Daniel Harding ett övergripande ansvar för orkesterns konsnärliga vision och kan skapa nya programformat och idéer för publikutveckling.

”Vi är mycket stolta att Daniel Harding leder vår orkester. Hans passion, energi och kreativitet utmanar oss och vår publik varje dag. Han är också en briljant ambassadör för Sveriges Radio, en lyx som få radiobolag har. Med Daniel Harding spelar Sveriges Radios Symfoniorkester en avgörande roll i det musikaliska livet, både i Sverige och utomlands” säger SR-s VD Cilla Benkö i ett pressmeddelande.

”Det är allt ovanligare att förhållandet mellan dirigent och orkester inte bara håller mer än ett decennium men också fördjupas och växer. Det är också mycket ovanligt med en orkester som besitter högsta musikaliska intelligens och kvalitet men som så tydligt vill fortsätta att utvecklas” säger Daniel Harding själv i samma pressmeddelande.

Radiosymfonikerna åker i november ut på en Europaturné med elva stopp i bland annat Amsterdam, Wien, Hamburg och München.

Share