Classic Rock rikstäckande i Danmark

Rockoldiesstationen Classic Rock, som redan finns på FM och DAB+ i östra Jylland och i Köpenhamn, är nu tillgänglig på DAB+ i hela Danmark.

Classic Rock har fått plats på den nationella DAB+-multiplexen för kommersiell radio, som ägs av Teracom. Den officiella starten skedde i tisdags, men stationen har innan dess testsänt på multiplexen.

”Classic rock-formatet, med alla bra rocklåtar från de senaste 30-40 åren, har visat sig ha en stor potential med en veckoräckvidd på över 100 000 under flera veckor, så vi vill gärna pröva det här i en större skala” säger Michael Jørgensen, som är chef för stationens ägare FFC Media.

”Det är glädjande att ännu en stark aktör som Classic Rock och FFC Media väljer att tro på DAB+ som framtidens radioplattform i Danmark. Vi väntar oss att ännu fler aktörer ansluter sig, vilket ger en större mångfald” säger Martin Løbel, som är chef för Teracom i Danmark.

På multiplexen där Classic Rock nu sänder finns även Bauer-stationerna Nova, Pop FM, Radio 100, The Voice, My Rock, Radio Klassisk och Radio Soft, BBC World Service samt sedan två veckor NRJ.

FFC Media driver också Din Radio, som sänds på FM och DAB+ i östra Jylland.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share