Cilla Benkö utsedd till årets chef

Cilla Benkö Årets Chef 2017, Chefgalan samt Cissi Elwin, vd och chefredaktör på Chef. Foto: Alexander Donka/Sveriges Radio.

Cilla Benkö blev Årets Chef 2017. Foto: Alexander Donka/Sveriges Radio.

Sveriges Radios VD Cilla Benkö utsågs i går kväll till ”Årets chef 2017” vid Chefgalan i Stockholm.

Det är 15-e året som tidningen Chef arrangerar utdelningen, som ägde rum på Grand Hôtel i Stockholm.

”Det känns givetvis otroligt kul och väldigt hedrande. Sveriges Radio är ett framtidsföretag där vi alla tillsammans är inne på en stor förändringsresa. Tack till er alla som varje dag med en fantastisk lojalitet, en stor kreativitet och med ett glatt humör gör att vi är landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Ni gör att jag varje dag går till jobbet med ett leende på läpparna” säger Cilla Benkö i ett pressmeddelande från Sveriges Radio.

Så här lyder juryns motivering för priset till Cilla Benkö: ”När omvärlden förändras är det den som står stilla som halkar efter. Hon har skapat relevans och framgångar i världsklass i en tid då media blir mer fragmenterad, där alternativen till radio har exploderat. Hennes passion för uppgiften är lika stor som omsorgen om medarbetarna. Tacklar en komplex och svårstyrd organisation med tydlighet och integritet och skapar en närhet till medarbetarna. Har ett stort fokus på utveckling och att få medarbetarna att själva se poängen med den.”

Share