Cilla Benkö inledningstalar på Radiodays Europe

Även i år kommer Cilla Benkö medverka på radiokonferensen Radiodays Europe, som arrangeras 15-17 mars i Milano. Liksom den nya Radio France-chefen Mathieu Gallet och några till ska hon hålla korta inledningstal på årets tema ”Passion Meets Progress”.

Efter inledningen berättar programledaren Elvis Duran på New York-stationen Z100 och Dennis Clark från radiokoncernen Iheart Radio om hur de skapade en framgångsrik morgonshow i USA.

Från Sveriges Radio deltar även P3-chefen Cajsa Lindberg och företagets ena utbudsutvecklare Ulla Svensson. MTG Radios tidigare försäljningschef Tomas Baccocoli, som numera bor i Italien, har en workshop på söndagen. Dessutom finns Trygve Refvem, som är chef för digital musik på MTGx i Stockholm, med i ett seminarium.

Förra året, då konferensen hölls i Dublin. slog Radiodays Europe besöksrekord med över 1 300 deltagare.

”Vi kommer ha åtminstone lika många som i Dublin, vi räknar med att det blir minst 1 300. I år har vi plats för något fler och vi väntar nu på att italienarna ska få upp farten och anmäla sig” säger Sveriges Radios Anders Held, som är en av två managers för konferensen.

Ett aktuellt ämne som tas upp är terrorism.

”Vi gör en session med bakgrund av vad som hände i Paris och hur det bevakades som breaking news. Vi har även journalister från Danmark och Australien, där det har varit liknande incidenter.

Share