Christian Kjeldsen köper danska Radionyt

Radionytts danska motsvarighet Radionyt får ny ägare vid nyår.

Stig Hartvig Nielsen, som har drivit Radionyt sedan 2001, säljer sajten till Christian Kjeldsen och Island Media Group, som relanserar Radionyt.com den 6 januari. Inför övertagandet har en branschgrupp tillsatts med uppdrag att föreslå hur nyhetstjänsten ska utvecklas.

”Jag startade Radionyt.com eftersom jag tyckte att det saknades en plats där man kunde hitta nyheter om de danska radiostationerna – väl att märka både public service-radio, kommersiell radio och ickekommersiell radio. Radio har alltid, från barnsben, varit mitt stora intresse och jag har också i flera omgångar haft den stora glädjen att själv arbeta i radiobranschen, så det var helt naturligt för mig att göra en journalistisk täckning av branschen” skriver Stig Hartvig Nielsen i ett pressmeddelande och en artikel på Radionyt.com.

Stig Hartvig Nielsen förklarar att försäljningen beror på att det visat sig svårt att få ihop ekonomin för sajten. Dessutom arbetar han sedan några år tillbaka med annat på dagtid.

Island Media Group är ett konsult- och evenemangsbolag inom mediebranschen. Bland annat har Christian Kjeldsen de senaste åren arbetat med Radiodays Danmark och Radiodays Europe. Företaget har tio projektanställda på sitt kontor i Köpenhamn.

Share