Cecilia Roos strategichef på UR

Cecilia Roos får ansvar för strategi på UR. Foto: Martina Holmberg/UR.

Cecilia Roos får ansvar för strategi på UR. Foto: Martina Holmberg/UR.

Cecilia Roos har utsetts till ny strategichef på UR.

Cecilia Roos har sedan 2012 varit ansvarig för samhällskontakter på Sveriges Radio. Hon började på Ekot 1999, där hon blev inrikeschef 2005. Tre år senare tillträdde hon som redaktionschef för P1-morgon.

Som strategichef blir Cecilia Roos en del av ledningsgruppen på UR och får ansvar för strategi och övergripande företagskommunikation. Bland annat kommer hon att ansvara för det strategiska arbetet inför det nya sändningstillståndet och bidra till det gemensamma utvecklingsarbetet på UR.

”Jag kan inte tänka mig något viktigare än public service och UR-s särskilda uppdrag just nu. I en tid där utbudet är obegränsat digitalt och det blir allt viktigare att skilja kunskap och fakta från desinformation blir UR-s utbildnings- och folkbildningsuppdrag helt avgörande” säger Cecilia Roos i ett pressmeddelande från UR.

”Cecilia har stor kunskap och erfarenhet av public service, både som politisk reporter, chef i olika roller och nu senast som ansvarig för strategiska samhällskontakter på Sveriges Radio. Hon är en engagerad och naturlig ledare med tydlig förankring i de grundläggande värderingarna för public service. Jag är så otroligt glad över att Cecilia vill vara med i vårt viktiga arbete med framtidens public service i allmänhet och UR-s särskilda utbildningsuppdrag i synnerhet” säger UR-s VD Christel Tholse Willers.

Cecilia Roos tillträder som strategichef på UR 15 maj.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share