Cecilia Khavar ny korrespondent i Washington

Cecilia Khavar. Fotograf: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Cecilia Khavar blir 1 augusti ny Sveriges Radio-korrespondent i Washington och ersätter då Kajsa Boglind, som återvänder till redaktionen i Stockholm. Cecilia Khavar är idag chef för Ekots livegrupp och dessutom producent för USA-podden.

”Jag är otroligt stolt över att ha fått det här uppdraget, det mest spännande journalistjobb jag kan tänka mig – och ett av de viktigaste. Särskilt i dessa tider. Det vilar ett stort ansvar på oss reportrar att i den historiska kris som världen befinner sig i förmedla bilder och röster från människor i vardagen. USA, detta enorma, mätkiga, märkliga, mångfacetterade land ligger mig varmt om hjärtat och jag vill ge lyssnarna här hemma i Sverige en djupare inblick i amerikanernas liv och kultur och en större förståelse för både polariseringen och gemenskapen som kännetecknar landet” säger Cecilia Khavar.

Cecilia Khavar har tidigare varit sommarkorre i Washington 2019 och New York 2013. Hon har bott i USA under flera perioder i sitt liv och har bland annat ett stort intresse för amerikansk fotboll.

”Cecilia är en driven reporter med djupa kunskaper om USA och ett brett kontaktnät i olika skikt av det amerikanska samhället, såväl geografiskt som socialt. Så det här känns på alla sätt och vis som en finfin rekrytering” säger Ekots tillförordnade utrikeschef Anders Pontara.

Share