Cecilia Khavar ny korrespondent i Washington

Cecilia Khavar. Fotograf: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Cecilia Khavar blir 1 augusti ny Sveriges Radio-korrespondent i Washington och ersätter då Kajsa Boglind, som återvänder till redaktionen i Stockholm. Cecilia Khavar är idag chef för Ekots livegrupp och dessutom producent för USA-podden.

”Jag är otroligt stolt över att ha fått det här uppdraget, det mest spännande journalistjobb jag kan tänka mig – och ett av de viktigaste. Särskilt i dessa tider. Det vilar ett stort ansvar på oss reportrar att i den historiska kris som världen befinner sig i förmedla bilder och röster från människor i vardagen. USA, detta enorma, mätkiga, märkliga, mångfacetterade land ligger mig varmt om hjärtat och jag vill ge lyssnarna här hemma i Sverige en djupare inblick i amerikanernas liv och kultur och en större förståelse för både polariseringen och gemenskapen som kännetecknar landet” säger Cecilia Khavar.

Cecilia Khavar har tidigare varit sommarkorre i Washington 2019 och New York 2013. Hon har bott i USA under flera perioder i sitt liv och har bland annat ett stort intresse för amerikansk fotboll.

”Cecilia är en driven reporter med djupa kunskaper om USA och ett brett kontaktnät i olika skikt av det amerikanska samhället, såväl geografiskt som socialt. Så det här känns på alla sätt och vis som en finfin rekrytering” säger Ekots tillförordnade utrikeschef Anders Pontara.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share