Cecilia Bodström: "Otroligt roligt"

P1 ökar till 13,1 procent i dagens Sifo-mätning. Det är den högsta siffran sedan 1997 och framförallt har kanalen fått nya lyssnare mellan 20 och 50 år.

”Alla förändringar när det gäller lyssnandet på Sveriges Radio ligger i och för sig inom felmarginalen. Men sett över längre tid finns ett antal klara tendenser. Till dessa hör att P1 undan för undan vinner lyssnare. Det är slående att detta inträffar i en medievärld där konkurrenstrycket snarast leder till förytligande. Vår egen uppfattning är att P1 alltmer spelar en särskild roll som ett slags huvudscen för svensk demokrati. Dagens lyssnarsiffror stärker oss i denna uppfattning” säger SR-s VD Mats Svegfors och vice VD Cilla Benkö i ett pressmeddelande.

”Otroligt roligt. P1 sticker ut som något särskilt i det allmänna mediebruset. Det visar att alla medarbetare på P1, som sliter hårt varje dag för att göra radio som är fylld av kunskap, nyfikenhet och perspektiv, har lyckats” säger P1-s kanalchef Cecilia Bodström i samma pressmeddelande.

SR-s publikanalytiker Peter Larsson lyfter fram P1-s lyssnarsiffror på sena eftermiddagar med bland annat Studio Ett.

”P4 fortsätter att vara landets i särklass största kanal med 2,4 miljoner dagliga lyssnare, men jämfört med den senaste lyssnarundersökningen ökar P1 mest den här gången. P1 ökar över hela dagen, exempelvis är det fler än tidigare på hela 2000-talet som lyssnar på aktualitetsblocket mellan 15 och 18 med bland annat Studio Ett” säger Peter Larsson.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share