Caroline Pouron blir digitalt utbudsansvarig på SR

Caroline Pouron blir digitalt utbudsansvarig. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Efter drygt två år som P3-chef, får Caroline Pouron den nya tjänsten som digitalt utbudsansvarig på Sveriges Radio. I uppdraget ingår att utveckla SR:s övergripande digitala strategi för utbudet på både egna och externa plattformar.

”Digitala kanaler ger oss fantastiska möjligheter att både fördjupa relationen till vår publik och förstå lyssnarbeteenden som gör att vi kan utveckla ett än mer relevant innehåll. Sveriges Radio har en stark position digitalt men konkurrensen om lyssnarens tid blir allt tuffare. Ytterst handlar det om att säkra morgondagens radiolyssnare” säger Caroline Pouron.

Det var många som sökte den nya tjänsten och biträdande programdirektör Cajsa Lindberg pekar på att Caroline Pouron har utvecklat flera av P3:s framgångsrika poddar som ett skäl till att hon får jobbet.

”Caroline ligger bakom flera av Sveriges Radios mest framgångsrika digitala satsningar de senaste åren, inte minst inom poddområdet. Det gör att hon är rätt person att ansvara för hela Sveriges Radios digitala utbud” säger Cajsa Lindberg, som är biträdande programdirektör och dessutom Caroline Pourons företrädare som P3-chef.

Caroline Pouron tillträder sin nya tjänst 1 maj. Rekryteringen av en efterträdare som kanalansvarig för P3 inleds inom kort.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share