Caroline Kernen blir P3-korrespondent

Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio.

Caroline Kernen från P3 Nyheter blir ny P3-korrespondent. Hon börjar 1 mars och ersätter Palmira Koukkari Mbenga, som återvänder till P3 Nyheter som producent.

”Det känns verkligen jättespännande att bli P3-korrespondent. Det känns också som ett väldigt stort förtroende att få uppdraget att ge unga frågor en plats i Sveriges Radios omvärldsbevakning. Jag ser fram emot att få sätta ansikten och ord på svårbegripliga saker. Och jag ser fram emot att åka ut i världen och hitta de där andra superintressanta sakerna som du inte hade fått se annar” säger Caroline Kernen i ett pressmeddelande från Sveriges Radio.

På P3 Nyheter har Caroline Kernen bland annat varit grävreporter och programledare. Hon har även arbetat med dokumentära produktioner för radio och TV och som reporter på SVT och P1.

”Caroline har ett starkt radio- och digitalt berättande och med henne som P3-korrespondent kommer publiken få inblick i och intressanta perspektiv på ungas liv runt om i världen. Jag är jätteglad att Sveriges Radios publik kommer få höra och se mer av just henn” säger Silan Diljen, som är chef för P3 Stockholm,

Sveriges Radios skaffade en ämneskorrespondent för unga frågor 2010. Den första som fick uppdraget var Robin Olin.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share