Bryant och Maggio spelades mest på P3

Veronica Maggio och Miriam Bryant delar ut Guldmicken på P3 Guld 2023. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Under någon ny, en duett med Miriam Bryant och Veronica Maggio, var den mest spelade låten på P3 under 2023. Det visar P3:s årslista, som har Dua Lipa på andra plats och Miley Cyrus på tredje.

”P3 har haft ett otroligt musikår och det är så kul att Sveriges största artister har gjort årets mest spelade låt tillsammans – en given P3-hit även framöver! Jag hoppas 2024 bjuder på lika mycket spännande samarbeten, som storslagna comebacks och nya förmågor som vi har möjlighet att lyfta i kanalen” säger Mari Hesthammer, som är musikredaktör på P3.

Sex svenska låtar finns på topp tio och 22 på topp 50. Totalt stod svensk musik för 41,5 procent av utbudet på P3. 48,7 procent framfördes av kvinnor, 44,8 procent av män och 6,5 procent var duetter.

”Vår mest spelade lista är alltid en fascinerande inblick i hur musiken låtit i P3 över året. Speciellt roligt att P3 Guld-nominerade nykomlingar som Jackie Mere, Waterbaby, Yaeger och artister som Romy, Boygenius och Fred Again.., som inte hörs någon annanstans i svensk radio, finns med på listan” säger P3-chefen Simon Gooch.

Mari Hesthammer presenterar Årets mest spelade låtar på lördag 17.03, med repriser på julafton samt 30 och 31 december.

Här är topp tio:
01. Miriam Bryant & Veronica Maggio Under någon ny
02. Dua Lipa Dance the Night
03. Miley Cyrus Flowers
04. Zara Larsson Can’t Tame Her
05. Thomas Stenström Andas in andas ut
06. Loreen Tattoo
07. Fricky Nattbuss
08. Sarah Klang Mercedes
09. Olivia Rodrigo Vampire
10. Peggy Gou (It Goes Like) Nanana

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share