Brittisk station för nya artister

amazing-radio-logoIdag var det premiär för en ny rikstäckande radiostation i Storbritannien. Amazing Radio ska ge utrymme för oetablerade artister.

Amazing Radio sänder på reklamradions DAB-multiplex, till att börja med på försök under ett halvår. Stationen drivs av Amazing Media Group, som även ligger bakom webbsidan Amazing Tunes där okontrakterade artister kan lägga ut sin musik för försäljning. Vilka låtar som spelas på Amazing Radio avgörs genom en omröstning på sajten. Dessutom har lyssnarna chans att bli presentatörer på stationen genom att lägga upp en demo på webbsidan.

”Det finns fantastisk musik på amazingtunes.co.uk och våra ”etiska nedladdningar” ger musiker chans att tjäna pengar på sin musik. Men vi ville gå vidare och hitta nya sätt att uppmärksamma nya talanger. Det är ofta omöjligt för nya artister att få spelningar på de stora radiostationerna, så vi startade vår egen station” säger Amazings grundare Paul Campbell, som tidigare har varit producent på BBC.

Amazing Radio är den tredje exklusivt digitala stationen på Digital Ones rikstäckande multiplex. De andra är rockstationen Planet Rock och militärradion BFBS.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share