Bra start för nya Bauer-poddar

Bauer-podden Frågar åt en kompis är etta på Itunes poddlista.

Bauer-podden Frågar åt en kompis är etta på Itunes poddlista.

De nya Bauer-poddarna Frågar åt en kompis och Misslyckade brott, som har lanserats de senaste två veckorna, ligger redan etta respektive tvåa på Itunes-listan över de poddar som får flest nya prenumerationer.

Frågar åt en kompis görs av Youtube-stjärnorna Keyyo, som också är aktuell i Morgonpasset i P3, och Hampus Hedström. Kriminalpodden Misslyckade brott har på två veckor fått en unik räckvidd på 45 000 och över 100 000 starter.

”Vi är så glada och stolta över att Misslyckade brott har blivit en sådan supersuccé. Vi ser med glädje fram emot kommande åtta avsnitt av första säsongen” säger Andreas Utterström från Misslyckade brott.

Vid sidan av Frågar åt en kompis och Misslyckade brott har även Bauer-poddarna Mordpodden och Alla våra ligg topp tio-placeringar på Itunes-listan.

”Vår poddsatsning fungerar verkligen, vilket är otroligt roligt att se. Vi vill att en Radioplay-stämpel på våra produkter ska uttrycka att podden har kvalité och det märks att lyssnarna har fattat det nu. Fantastiskt härligt! Podcastlyssnandet blir bara större och större i hela Sverige och just nu leder vi poddmarknaden inom de kommersiella radiohusen. Vi vill inte dammsuga hela marknaden, utan satsar på att ha Sveriges största och bästa poddar hos oss” säger Lovisa Ohlson, som är podcastchef på Bauer Media.

Share