Bonnierförlagen och Bauer i poddsamarbete om litteratur

Bonnierförlagen inleder ett samarbete med Bauer Media om litteraturpoddar.

Den första podden i samarbetet är Samtal om böcker, som görs av Bonnierförlagens läsarplattform Selma Stories. Aktuella författare, förläggare och annat bokfolk intervjuas av programledaren Lisa Tallroth. Nya avsnitt släpps varje lördag, men redan dagen innan på Podplay. Det första avsnittet gästas av författaren Alex Schulman.

”Bonnierförlagen sprider berättelser som berör, upplyser, underhåller och utvecklar. De bästa och största poddarna gör samma sak. Ett samarbete mellan oss på Bauer Media som kan ljudunderhållning och Bonnerförlagen som bra content är helt enkelt en ”perfect match” säger Henrik Funke, som är produktchef på Podplay.

”Bauer Media är med sin spetskompetens och stora erfarenhet inom produktion och distribution av podcasts en prefekt partner för oss när vi nu väljer att satsa större och bredare inom ljud. Det händer mycket i ljudlandskapet och vivet att vi tillsammans med Podplay hela tiden kommer att ligga i framkant” säger Jenny Bjuhr Berggren som har titeln CMO på Bonnierförlagen.

Podplay distribuerar även en ny podd från Bonnier-ägda Expressen. Utrikeskorrespondenten Magda Gad, som har funnits i Afghanistan i tre år, berättar i Magdas dagbok om situationen i landet.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share