Bonnier News-tidningar gör krimpodd med Tredje Statsmakten

Viktor Ahldén och Alexandra Sannemalm. Foto: Lisa Florin/Bonnier News.

Bonnier News lanserar den här veckan den nya krimpodden Krimstad, som i tio avsnitt ska berätta om åtta av de senaste årens mest uppmärksammade kriminalfall ur ett lokalt perspektiv. Programledare blir Viktor Ahldén och Alexandra Sannemalm.

Krimstad görs av lokaltidningsreportrar som var med och bevakade fallen. Podden är ett samarbete mellan Bonnier News centrala poddteam, produktionsbolaget Tredje Statsmakten och de Bonnier-ägda lokaltidningarna Arbetarbladet, Jönköpings-Posten, Skånska Dagbladet, Sundsvalls Tidning och Nerikes Allehanda.

”I Krimstad kan vi förena kraften i den lokala närheten med möjligheten att sprida dessa historier till fler” säger Viktor Ahldén, som är producent i centrala poddteamet på Bonnier News.

”Redaktionerna inom Bonnier News Local sitter på en otrolig kunskap om orterna de bevakar och händelserna som definierar dem. Vi såg en möjlighet att förena dessa historier i en gemensam podcast. I Krimstad kan vi förena kraften i den lokala närheten med möjligheten att sprida dessa historier till fler” fortsätter Viktor Ahldén.

Anna-Clara Welander, som är chef för redaktionell verksamhet på Bonnier News Local, ser podden som ett sätt att öka samarbetet mellan lokaltidningsredaktionerna.

”Jag är vädligt stolt över att vi hittat ett format som passar lika bra i Sundsvall som i Örebro som i Eslöv, Jönköping och Sandviken, samtidigt som det öppnar upp för att hela landet ska kunna ta del av väldigt spännande historier som våra lokaltidningar bevakat och som berört samhället på djupet” säger Anna-Clara Welander.

Produktionen av Krimstad görs av Viktor Ahldén från Bonnier News (producent och programledare), Alexandra Sannemalm från Tredje Statsmakten (producent och programledare) och Patricio Samuelsson från Bonnier News (mixning och ljudproduktion).

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share