Bodil Ehlers och Sami Tenkanen blir VD:ar för Bauer Media

Bodil Ehlers och Sami Tenkanen. Foton: Bauer Media.

Bauer Media har utsett två nya VD:ar för sin verksamhet i Sverige. De får båda titeln ”co-CEO” och managing director.

Bodil Ehlers har sedan 2022 varit juridisk rådgivare på Bauer Media med en plats i ledningen. Hon har 20 år av erfarenhet från den juridiska sektorn, bland annat på Westerberg & Partners, Sotheby’s och Kastell Advokatbyrå där hon var VD.

Sami Tenkanen blev 2017 VD för Bauer Media i Finland efter att tidigare varit programledare för morgonshowen på finska NRJ och chef på Nelonen Media.

”Med de här utnämningarna kan vi ge den svenska verksamheten en varierad erfarenhetsprofil som är nödvändig för att föra bolaget vidare till det nästa utvecklingssteg” säger Bauer Medias koncernchef och ägare Vivian Mohr i ett pressmeddelande.

”Med Bodils kunskaper i världsklass när det gäller licenser och mätningar, liksom interna förändringsprocesser och företagskultur, och Sami med sin entreprenörskunskaper och ledarskap kring innehåll och distribution kommer Bauer Media Audio Sweden stärkas för att kunna fortsätta skapa effektiva och innovativa resultat för kommersiella partners och lyssnare” fortsätter Vivian Mohr.

”Jag är hedrad att bli utnämnd till co-CEO och managing director för Bauer Media Audio Sweden och ser fram emot att arbeta med Sami och leda och samarbeta med teamen i företaget för att fortsätta förändringsarbetet i ljudvärlden” säger Bodil Ehlers.

”Den svenska radio- och ljudmarknaden är just nu i ett spännande skede och vi ser mycket av innovation när det gäller både innehåll, poddar, digitalt och mer. Jag ser fram emot att arbeta med Bodil och leda verksamheten, ge insikter och ta med mig några av de framgångar vi har haft på den finska marknaden, till nytta för lyssnare och kommersiella partners” säger Sami Tenkanen.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share