Bauers internationella radiochef slutar

Richard Dawkins. Foto: Bauer Media.

Richard Dawkins, som är chef för Bauer Medias radioaktiviteter i Europa, lämnar koncernen. Anledningen är att han inte kommer överens med Bauers koncernchef och ägare Yvonne Bauer om den framtida inriktningen.

Richard Dawkins kom till Bauer Media 2019 som ”chief operating officer of audio” inom den nyinrättade radiodivisionen Bauer Media Audio. I november blev han högsta chef – ”president of audio” – i divisionen.

”Jag har haft fyra fantastiska år på Bauer Media Audio, först som chief operating officer och sedan som president men nu är det dags för en ny utmaning. Det har varit ett privilegium att få arbeta med så passionerade kollegor och lära sig om de väldigt olika medielandskapen i Europa. Jag är väldigt tacksam för de möjligheter som Yvonne Bauer har givit mig och önskar alla på Bauer det bästa inför framtiden” säger Richard Dawkins i ett pressmeddelande från Bauer Media.

”Jag tror visserligen att den här förändringen är bra, men det blir svårt att förlora Richard. Beslutet är svårt för oss båda, eftersom vi har en djup respekt och uppskattning för varandra som kollegor och yrkesmänniskor. Jag vill tacka Richard för den inspiration, den expertis och det oförtröttliga engagemang han har visat när det gäller att bygga upp verksamheten till vad den är idag och jag önskar honom allt gott både i yrket och som person” säger Yvonne Bauer.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share