Bauer relanserar Radio 1 i Norge

radio1no

Norges första kommersiella radiostation Radio 1 lades ned för åtta år sedan. Nu relanserar Bauer Media stationen som en rikstäckande kanal.

”Radio 1 är ett av de starkaste varumärkena i radiobranschen och det är kanalen som väldigt många radiolyssnare kommer ihåg – och säkert saknar” säger Bauer Medias norska VD Lasse Kokvik.

Radio 1 får plats på det nationella DAB-nätet och ska kombinera det bästa från gamla Radio 1 med nya sätt att göra radio på. Några ytterligare detaljer vill Bauer Media inte avslöja, men bolaget utlovar den största lanseringen i radiobranschen sedan Radio Norge etablerades 2008.

Radio 1 började sända 1984 och var det största nätet av lokala reklamradiostationen ända fram till 2009 med som mest uppåt en miljon lyssnare i veckan. Stationen fanns i Oslo, Stavanger, Bergen och Trondheim och tidvis även på andra orter. Efter att Oslo-frekvensen förlorades relanserades stationen som Radio 1 Hits på en frekvens utanför Oslo, men även den kanalen försvann vid årsskiftet 2015/2016, då Bauer lade ned alla lokala stationer på FM. På DAB ersattes Radio 1 Hits samtidigt av Kiss.

Share