Bauer låter annonsörer boka regional reklam själva

Från och med på måndag kan kunder själva boka regionala annonser i radio och poddar från Bauer Media.

Tjänsten på annonseralokalt.bauermedia.se riktar sig till den regionala direktkundsmarknaden. Kunderna kan själva välja region, budget och den förväntad effekten av annonseringen.

”Med en allt mer snabbrörlig digital värld där både sälj- och köpresan möts digitalt vill vi skapa ett bra och starkt komplement för våra annonsörer att enkelt kunna köpa av oss. Vi vet att många av våra regionala kunder idag är vana att göra digitala köp själva och vi kommer med denna tjänst möjligöra det som en del av vår affär framåt” säger Johnny Strömgren, som är försäljningsdirektör på Bauer Media.

Tidigare i år startade Bauer den nordiska annonsplattformen Audiostream som används för programmatiska köp – framförallt av byråer och stora kunder. Den nya tjänsten är enligt Bauer ett första steg till en annonsplattform för den regionala direktkundsmarknaden.

”Tjänsten riktar sig framförallt till kunder som inte köpt radio eller podd tidigare, men så klart också trogna kunder som enkelt vill kunna boka nästa kampanj hos oss. Det är ett viktigt första steg mot full automatisering av det regionala erbjudandet vilket kommer att bli avgörande för vår tillgänglighet och konkurrenskraft i målgruppen” säger Mattias Björkman, som är head of digital business development på Bauer Media.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share